Een aantal jaren geleden heeft de NBB het spelregelbewijs geïntroduceerd. Dit spelregelbewijs gaat een verplichting worden voor elke basketballer. De NBB heeft hiervoor een speciale site ontworpen waar je je spelregelbewijs kunt behalen https://www.basketballmasterz.nl/. Vanaf komend seizoen is het verplicht om dit spelregelbewijs te hebben. Zonder spelregelbewijs, geen wedstrijden.

Een korte introductie van de Basketball Masterz: op de site vind je de spelregels van basketbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.

Hoe werkt het?
Er zijn diverse soorten spelsituaties die voor jou en veel andere basketballers best vaak onduidelijk zijn. Maar gelukkig kom je op deze site snel meer te weten over de spelregels die daarbij horen. Zo ben je goed voorbereid om je spelregelbewijs te halen! Bovendien kun je eerst oefenen. Zoveel als je maar wilt. Je kunt telkens een spelsituatie kiezen. 
Elke oefentoets heeft maximaal tien vragen. Het is nog niet ‘voor het echie’, maar wanneer je er acht van de tien goed hebt, ben je alvast ‘geslaagd’ voor de oefentoets van je keuze. De vragen in de oefentoetsen variëren in moeilijkheid. De complexe situaties en enkele spelsituaties zullen echter niet terug komen in de eindtoets. 

  1. Ga naar de site: https://www.basketballmasterz.nl/
  2. Login met je Sport Link Account van de Basketbal App op je telefoon.
  3. Zet hem als favoriet op je startscherm. 

Succes!