Laatste berichten
  1. Luka
  2. Geslaagd Amicaltoernooi 2024
  3. M16 kampioen
  4. Bestel toernooi T-Shirt 2024
  5. In memoriam Anne de Wit

Vertrouwenspersonen

Bij een vertrouwenscontactpersoon (VCP) kun je terecht met vragen en/of zorgen over grensoverschrijdend gedrag, of als je hier melding van wilt maken. Een VCP luistert, denkt mee en geeft raad, maar is geen hulpverlener en doet geen onderzoek bij incidenten.

Amical heeft twee vertrouwenscontactpersonen. Je kunt met hen contact opnemen als je vertrouwelijke zaken wilt bespreken, zoals: gepest worden, discriminatie en/of (seksuele) intimidatie door andere (kader)leden van Amical, agressie, doping of matchfixing. Kan of durf je het niet te bespreken met die direct betrokkene, je trainer of een bestuurslid, dan kun je terecht bij één van de VCP´s. Deze spreekt samen met jou af wat er met de informatie moet worden gedaan. Het doel is voor iedereen een veilig sportklimaat te bieden binnen Amical. Ook als er zaken zijn die je hoog zitten, maar die niet direct met basketbal of Amical(leden) te maken hebben, vraag dan toch hulp bij je trainer, bestuurslid, vertrouwenscontactpersoon of elke ander die je vertrouwt.
Je kunt de VCP direct aanspreken of één van hen per mail benaderen via het mailadres hieronder.

De vertrouwenscontactpersonen zijn:

Petra Bol:
Petra is geboren in 1983, getrouwd en moeder van twee jongens.
Ze is werkzaam in het basisonderwijs, waarvan de laatste jaren op een taalschool voor nieuwkomers.
Ze is als tiener bij Amical begonnen met basketbal. Na een uitstapje van een paar jaar bij Jugglers, is ze weer terug bij Amical en speelt met veel plezier bij dames 1.
Emailadres: vp1.amical@gmail.com
Telefoon: 06-38352378

Patrick Kits:
Patrick is geboren in 1972, getrouwd en vader van 2 tieners.
Hij is werkzaam binnen de Jeugdzorg en werkt nu met kinderen van 5 t/m 12 jaar met ernstige trauma´s.
Hij basketbalt sinds 1986 bij Amical.
Emailadres: vcp.amical@gmail.com

Mocht je liever iemand van buiten de vereniging spreken, dan kun je de VCP van de Basketball Bond bereiken via vcp@basketball.nl of tel nr 0618957988.