Laatste berichten
  1. Amical 60 jaar: clinic voor U10-U18
  2. Socials
  3. Amical actiever op sociale media
  4. 2023 begonnen met Nieuwjaarstoernooi
  5. Op bezoek bij Donar

AMICALTOERNOOI

Amicaltoernooi in 2023 op 3 en 4 juni

Bij de afsluiting van het toernooi in 2022 kondigden we de datum al aan, en nu bevestigen we deze. Het 15e Amicaltoernooi zal worden gehouden op 3 en 4 juni 2023. Op deze site zullen we tijdig aankondigen wanneer de inschrijving open gaat en bekende contacten zullen we per mail informeren.

Het Toernooi

Plaats: Diekmanhal Enschede
Wedstrijden van 2 x 12 minuten. Minimaal 6 wedstrijden per team
Speeltijden: zaterdag 09.30-20.00, zondag 09.00-16.30
Inschrijven mogelijk in alle leeftijdsgroepen, jongens en meisjes
Combinatiepoules mogelijk bij U12 (J/M) en Meisjes/Dames
Elk team vanaf U18 wordt ingedeeld voor scoren
Leiding grotendeels door onafhankelijke scheidsrechters
Overnachting van zaterdag op zondag tegen betaling mogelijk in de sporthal

Kosten

Inschrijfkosten per team:      €90    (U12: €45)
Overnachting per persoon:   €6

Inschrijven

Aanmelden doe je d.m.v. het aanmeldingsformulier op de toernooiwebsite http://toernooi.amical.nl/aanmelden. Ontvangst wordt per e-mail bevestigd. Op basis van de aanmeldingen bepalen we de omvang van elke poule; we maken plaatsing dan wel afwijzing per e-mail bekend.

Informatie

Zie ook https://www.facebook.com/BasketbalverenigingAmical
Aanvullende vragen kun je stellen via e-mail: toernooi2023@amical.nl
Voor actuele informatie zie www.amical.nl/amicaltoernooi

Deelnemende teams Amicaltoernooi 2023

 

 

Video en foto’s Amicaltoernooi 2022 online

Op YouTube kun je de compilatievideo die Robert-Jan Dokter van het toernooi gemaakt heeft bekijken met bijgaande link: https://www.youtube.com/watch?v=nY2IOnBPOjY
Ook zijn er veel foto’s gemaakt door John Pieters en Bert Speelman. Bekijk een selectie daarvan met de volgende link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5231251853629652&type=3

Verslag Amicaltoernooi 2022

Met een deelname van 62 teams en in totaal 198 wedstrijden waren het weer twee volle dagen basketbal. Hoe het dit jaar afliep lees je hieronder.

In de hoofdpoule bij de mannen viel de beslissing pas in de laatste wedstrijd tussen Monstars (een gelegenheidsteam met spelers van o.a. Jugglers en Uitsmijters) en LB Werne uit Duitsland. Met een gelijk puntenaantal begonnen ze aan deze wedstrijd die de beslissing moest brengen. Dat deze teams elkaar niets toegaven bleek ook nu: eindstand 30-30. Monstars werd op doelsaldo tot winnaar uitgeroepen. Met 8 punten legde Amical als best of the rest beslag op de derde plaats.
In de tweede herenpoule bleek Fanatics ’71 uit Roermond de sterkste, gevolgd door DAS uit Delft en het derde team van Amical.

Bij de vrouwen senioren ging de eerste en tweede prijs naar LTV Lippstadt en LB Werne, terwijl de Onder-20 meisjes van Cady uit Capelle aan de IJssel hier een knappe derde plaats wisten te behalen.

In de M20/22 poule was het M22 team van Cady het sterkste, voor Lippstadt en WSV.
De M18-poule werd gewonnen door het team van Jugglers, eigenlijk een M20-team, maar op verzoek van de organisatie uitkomend in deze poule. Tweede en derde werden Cady en Blue Drakes.
De Amerikanen van Space High Elite bleken zoals verwacht de sterkste in de M16 poule, hoewel het erg close was in de wedstrijd tegen Cady. De derde plaats was hier voor Jugglers 1

Bij de meisjes V16/18 was de eerste plaats voor Attacus, voor Blue Drakes en Lippstadt.

In de gemengde Onder-14 bleek opnieuw Space High Elite de beste, gevolgd door BV Groningen en BV Leiderdorp, terwijl in de groep Onder-12 Woodpeckers uit Houten veruit de sterkste was, voor Jugglers en Uitsmijters.

Alle uitslagen en eindstanden zijn voorlopig nog te zien via de uitslagenpagina: https://www.amical.nl/amicaltoernooi/stand/.

 

SPONSOREN