In het weekend van 17-19 september namen twee teams van Amical deel aan het internationale basketbaltoernooi in Bordenau.
Voor de heren, een gelegenheidsteam van spelers uit verschillende herenteams, niet-spelende en ex-leden is dit een jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Door corona was het nu verplaatst naar het begin van het seizoen, al mag het zeker niet als een serieus voorbereidingstoernooi worden gezien. Daarvoor is de funfactor te hoog. En ook ‘internationaal’ moet worden gerelativeerd: alleen dankzij de aanwezigheid van Amical kunnen onze Duitse vrienden het zo aankondigen. Na vrijdagavond een feestelijke receptie wegens 50 jaar basketbal in Bordenau, werden zaterdag en zondag 5 wedstrijden gespeeld, met tussendoor zaterdagavond een toernooifeest. Het eindresultaat, de vierde plaats en een grote beker, was min of meer bijzaak. Al met al weer een zeer geslaagd uitstapje en de bedoeling is dat we weer op herhaling gaan op het volgende toernooi in juni, een week na ons eigen Amicaltoernooi.

Na lange tijd was er ook weer een vrouwenteam aanwezig. Helaas hadden op de valreep nogal wat dames afgezegd. Maar met invallers van andere teams, hebben ze het toernooi toch af kunnen werken. Bedoeling is dat ook de dames volgend jaar weer aantreden, met een grotere groep.