Op zaterdag 20 april 2024 is na een korte ziekte ons lid van verdienste Anne de Wit op 81-jarige leeftijd overleden.
Toen in 1960 basketbal ook in Enschede voet aan de grond kreeg speelde Anne samen met o.a. Geert Bijker en Eef Schoonderbeek in het eerste team van de Borrenulo.
Hij werd met dat team in seizoen 1960-1961 kampioen van de afdeling Enschede van de NBB, het volgende seizoen werd dit herhaald onder de nieuwe naam Typhoons.
Hij promoveerde met Typhoons naar de landelijke competitie waar hij samen met o.a. Eef Schoonderbeek en later met Johan Arends onder de nieuwe clubnaam Vlubbers veel
seizoenen in de eerste divisie heeft gespeeld.
In het seizoen 1970-1971 heeft hij een uitstapje gemaakt naar het eerste topteam van Enschede, dat onder de naam van Treffers uitkwam in de eerste divisie, Toen dat team
na één seizoen alweer opgeheven werd, keerde Anne terug naar Vlubbers en ging later bij Amical spelen.
Anne was een stevige forwardspeler met een prachtig linkshandig schot met een boog die zo hoog was dat het leek alsof die bijna het plafond van de sporthal raakte. Daarnaast was hij zeer fanatiek in zijn spel, en we kunnen wel vrij zeker zeggen dat het niet altijd een plezier zal zijn geweest om tegen hem te spelen. Ook tegen de veel jongere studenten van Arriba ging hij in zijn laatste jaren als speler vol de strijd aan.
Naast zijn inbreng als speler was hij ook op andere fronten actief bij Vlubbers en Amical. Zo was hij een paar seizoenen hoofdredacteur van onze clubblad Man-to-Man. Daarin stelde hij op soms scherpe toon de, volgens hem, misstanden in de Twentse Basketballwereld aan de kaak; deze, door andere verenigingen als controversiële stukken beschouwd, werden hem door die verenigingen dan ook niet altijd in dank afgenomen. Ook heeft Anne verschillende damesteams getraind en gecoached.

Voor al zijn verdiensten voor Vlubbers en Amical werd hij in 1982 benoemd tot lid van verdienste van Amical.
Wij wensen zijn vrouw Leny, ook lid van verdienste, dochter Elles en verdere familie veel sterkte bij het verwerken
van dit grote verlies.

Vanavond 25 april om 18.30-18.45 is er gelegenheid te condoleren in de aula aan de Varviksingel 141

Henk Zomer/Bestuur Amical