Afgelopen weekend beleefden we de 15e editie van het Amicaltoernooi. En het waren weer een paar gedenkwaardige dagen, met prachtige basketbalwedstrijden, gezellige mensen en suikerspinnen. Wat betreft de wedstrijden sprongen die bij de mannen senioren tussen Monstars en Amical 1 en bij de meisjes U14/16 tussen Jugglers en Stuttgart Eagles er uit. Amical verloor met 1 punt verschil van de ploeg die dit toernooi al jaren wint, en Jugglers wist de favoriete Eagles te verslaan. Gevolg: grote verslagenheid bij Amical, dolle vreugde bij Jugglers!
Alle uitslagen en standen van dit jaar zijn nog te zien op https://tournify.nl/live/amical2023 en in de Tournify-app.

Het toernooi was dit jaar groter dan ooit, met 72 deelnemende teams. Uit het hele land waren de spelers weer aan komen reizen: Assen, Breda, Rotterdam, Almelo, Heemstede, Capelle aan de IJssel natuurlijk, Zwolle, Veghel, Harderwijk, om zo maar eens wat plaatsen te noemen. Achttien teams kwamen uit Duitsland; alleen LTV Lippstadt was al met 10 teams aanwezig. En ze hadden er graag nog meer meegenomen. Ook uit Duitsland kwamen de Amerikanen van Stuttgart Eagles, met 4 teams en een groep cheerleaders.

Ondanks enkele protesten en een enkel incident , was er een prettige sfeer. Van verschillende kanten ontvingen we ook bedankjes en complimenten, die we graag delen met al onze leden en natuurlijk ook met al onze deelnemers. Want we deden het met z’n allen. Volgend jaar weer!

Amical Toernooi Organisatie.