Amical gaat meer van zich laten horen op de sociale media. Maar omdat we graag allerlei termen verengelsen, hebben we het over de socials. Jur zal als socials-redacteur zorgen voor namens Amical geplaatste berichten. Zo zullen er steeds actuele overzichten verschijnen over wedstrijden die op komst zijn, zullen er regelmatig foto’s en video’s van wedstrijden gepost worden en worden tijdig berichten geplaatst over komende verenigings- of teamactiviteiten. Ook de leden hebben de mogelijkheid om, via Jur, berichten te plaatsen.

Misschien is het goed om even mijn eigen betrokkenheid met dit onderwerp te verduidelijken.
Allereerst weet ik amper hoe Facebook of Instagram eruit ziet. Ik ben een niet-gebruiker van sociale media. Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal waar; dat lukt bijna niet meer in onze wereld. Natuurlijk, gebruik ik Whattsapp of Signal of kijk ik af en toe eens wat op YouTube, dus daar ga je al.
Als early adopter (ik kom ook niet van de straat) stream ik al ik weet niet hoe lang muziek via Spotify, dus die weten alles van me. Ze doen me allerlei concertsuggesties, vertellen me wat ik het afgelopen jaar de mooiste muziek vond, en sturen me met hun algoritmes steeds hetzelfde bos in. Al probeer ik ze af en toe wel gek te maken door gewoon Roxanne Hazes te kiezen, maar dat brengt je alleen maar naar een veel donkerder bos. En zo doe ik natuurlijk veel meer via het internet, al probeer ik de grote browsers te vermijden. Geen zin in honderd aanbiedingen voor een nieuwe keuken als ik een keer een sinaasappelpers gezocht heb.
Maar ik heb me wel al eens laten oplichten bij een buitenlandse betaalautomaat en ben er al bijna eens in gestonken bij een bel-Chinees namens Microsoft; kortom, ik heb er wel verstand van.
Bij Facebook, Instagram, Twitter en TikTok ben ik er echter niet ingetuind. Misschien wel vooral omdat ik niet nieuwsgierig genoeg ben, omdat ik geen zin heb/had om mijn middelbare-schoolliefdes weer van me af te moeten slaan, omdat ik het niet nodig vond mijn kinderen te volgen, en omdat ik niet te pas en te onpas mijn mening ergens over wil geven. Als ik dat wil schrijf ik hier wel een blogje dat maar door een paar mensen gelezen wordt en waar je nooit meer wat over hoort.

Fijn dat er vanzelf ook van alles weer uitsterft. Hyves is al dood, Facebook is alleen nog voor ouwe lullen kreeg ik te horen, Twitter wordt vakkundig om zeep geholpen door zijn eigen eigenaar en andere complotdenkers. En TikTok zal wel onmogelijk gemaakt worden vanwege de Chinese controle.

Dit alles om maar even duidelijk te maken dat het ontzettend logisch is dat ik meepraat over de socials.

Gelukkig hebben we Jur.
Gooi maar vol, zijn postvak op socials@amical.nl.

Jans
Januari 2023

Foto door Fauxels op Pexels