Soms voel ik mijn telefoon achter elkaar door heftig trillen in mijn broekzak. Blijkt het om aan de lopende band binnenkomende berichten van de NBB-basketbalapp te gaan. Je zou van minder opgewonden raken.
Vervallen wedstrijden waarvan je niet wist dat ze eraan zaten te komen. Zoals de wedstrijd Amical 1-Jugglers 2. Ach dat is nou jammer, had ik me aan het begin van augustus al helemaal op verheugd. En tot overmaat van ramp is ook Jugglers 2-Amical 1 geschrapt. Eerder zag ik al andere wedstrijden uit de planning verdwijnen. Ik begrijp best dat het een automatiseringsding is, maar val me nou niet lastig met wijzigingen op concept-planningen die nog niet eens gepubliceerd zijn. Want in de app staat bij Amical 1 dat er nog geen programma bekend is.
Rare kronkels.

Meer gekke dingen.
Naast trillingen in de linker broekzak, kreeg ik deze week ook mail van de NBB.
In mijn postvak ‘Reclame’ word ik gewezen op een oefeninterland van het nationale mannenteam. Of zoals dat in de commerciële uitingen van de bond heet: de Orange Lions. Vrijdag 12 augustus wordt er gespeeld in Almere, en nu we toch in het Engels bezig zijn zet ik daar graag achter: of all places.
De Leeuwen spelen tegen Duitsland. Of die ook een bijnaam hebben weet ik niet, misschien iets als ‘die angreifenden Adler’ of ‘der dribbelnde Damhirsch’. De NBB meldt daar niets over in zijn mail.
Wel proberen ze ons te verleiden om naar de Duitsers te komen kijken omdat daar 4 NBA-spelers in meespelen. Wat wel gek is. Niet dat er zoveel Duitsers in de NBA spelen, maar wel omdat we zo nodig naar hen moeten komen kijken. Alsof de voetbalbond ons oproept om naar Nederland-Duitsland te komen, omdat we dan Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Thomas Müller en Timo Werner in het echt kunnen zien. Om zo, volkomen willekeurig, maar eens een paar leukerds te noemen.

In de mail worden we lekker gemaakt met de Duitse NBA-spelers: Dennis Schröder, Daniel Theis en de broertjes Moritz en Franz Wagner. Ik ben geen NBA-volger, dus heb ik nooit van deze mannen gehoord. De naam Wagner roept wel heel andere associaties bij me op. Klassieke muziek, die ook politieke lading kreeg omdat Der Adolf fan was. Der Ring des Nibelungen, altijd goed voor een puntje bij 30-Seconds of De Slimste Mens, maar of Richard ook ooit een balletje door de ring heeft gegooid? Ik denk het niet.

Maar goed, ga lekker naar de Wagners kijken in Almere, als je het niet kunt laten.
Krijg je je eigen Oranje Leeuwen er zo maar bij.

Jans

Augustus 2022

Photo by Christian Wright on Unsplash