Een week voor het Amicaltoernooi vraag je je ineens af hoe je het vroeger altijd deed, toen je ook nog gewoon een baan had. Een kleine selectie van mijn belevenissen:

08.17: een buitenlandse coach (U14 en U16) mailt: of ze ook een scheidsrechter mee moeten brengen voor het toernooi. Simpele vraag en nog in bed verstuur ik het antwoord. Denk er wel bij: is mijn schema nu zo onduidelijk of ben ik nu zo blind?

08.25: ik sta op met een lekker gevoel. Gisteravond heb ik mijn eigen deadline (bijna) gehaald en het volledige toernooiprogramma, inclusief scheidsrechter- en tafelplanning naar alle teams en scheidsrechters gestuurd. In het Nederlands en in het Engels. Was even doorwerken, want ’s middags was er nog een afmelding en daar moest ik het programma weer op aanpassen. Maar dat was gelukt en ik was blij dat het weg was. En dat er al snel een aantal positieve reacties op kwam, versterkt mijn huidige humeur alleen maar.

09.10: een coach van een Amicalteam vraagt of ie zondag later kan beginnen. Omdat later rijmt op kater of zoiets. We maken wat grappen, maar er zijn grenzen aan mijn flexibiliteit.

10.32: een scheidsrechter vraagt of ie eerder mag beginnen en hij wil graag de laatste wedstrijd doorstrepen. Ja, die laatste ronde is niet populair, maar ik los het op.

10.45: bij controle van mijn verzonden items zie ik tot mijn schrik dat ik gisteravond, in mijn haast om het te versturen, niet de net door mij aangepaste versie heb verstuurd, maar de één-na-laatste versie. Iets met opslaan op verschillende schijven en zo. Omdat je bang bent voor crashen van een harddisk dus. Tikje voor het humeur.

11.15: iedereen opnieuw gemaild met correcte versie en excuses blabla

12.13: een coach vraagt om een wijziging. Hij moet 2 teams coachen en hij had mij gevraagd of ik daar rekening mee kon houden. Had ik gedaan. Maar niet in de gewijzigde versie. Ik pas het programma aan en neem me voor de drie betrokken teams daar later van op de hoogte te stellen. Als dat maar goed gaat.

12.45: nog een buitenlandse coach; heeft het schema goed bekeken en gezien dat zijn teams een aantal keren moeten tafelen bij andere teams van zijn vereniging. Of dat wel goed komt? Wijst ook op een paar andere verenigingen bij wie dat het geval is. Wat bedoelt ie nou precies? Ik zie het probleem niet zo en laat dit subtiel weten. Hopelijk subtiel genoeg.

13.00 Coach Schildkamp staat voor de deur omdat ie een koelbox komt halen. Er moet koud bier mee naar Bordenau. O ja…Bordenau. Voor het eerst sinds 2002 dat ik niet mee ga.

13.48: ik heb een tekstje klaar voor Huis-aan-Huis en stuur het op. Ik heb al een paar foto’s teruggestuurd gekregen omdat ze niet voldeden, maar doe nog een poging.

14.02: nogmaals de laatste buitenlandse coach. Of ik de game rules nog even kan mailen. Had ik al gedaan, maar hoppa, daar gaan ze nog een keer. En hij wil ook graag weten waar hij 150 broodjes kan bestellen voor het ontbijt voor zijn spelers. Ik weet het ook niet, maar stel de dichtstbijzijnde supermarkt voor.

14.25: Huis-aan-Huis redacteur mailt dat foto niet voldoet. Zegt nog net niet dat ik een eikel ben omdat ik zelf toch ook kan zien dat ie maar 197 kB is. Ik ga een nieuwe foto zoeken.

16.30: een coach mailt dat ze ernstige problemen heeft om voldoende spelers op de been te krijgen voor het team. Ik wil niet dat ze afhaken, zou heel lastig zijn in die poule, en ik doe suggesties: neem maar een speler mee uit een iets oudere leeftijdsgroep, vriendjes van spelers, hoeft niet persé lid te zijn. Alles is goed….als je maar wel komt. Vraag meteen ook onze eigen coach of ie evt bij kan springen.

16.35: ik stuur opnieuw foto’s op voor de Huis-aan Huis. Moet goed komen nu, denk ik.

19.04: ik sta de planten in de tuin te begieten en ineens schiet door me heen dat ik nu ook in een busje naar Bordenau had kunnen zitten. Met een ijskoud biertje. Uit mijn eigen koelbox. Even een kort FOMO-momentje.

21.20: ik nestel me met een koele Weihenstephaner voor de buis om de laatste NBA-final wedstrijd terug te kijken. Zie dat Curry onvoorstelbaar goed is, maar dat de Warriors eigenlijk het gat slaan terwijl hij op de bank zit. Heerlijk kijken.

00.50: ik krijg een filmpje binnen van Amicalspelers in Bordenau die midden in de nacht al aan hun warming-up begonnen zijn. Of cooling-down. Of….weet ik veel wat die gasten aan het doen zijn. FOMO totaal verdwenen.

De volgende ochtend word ik heerlijk fris wakker.
Blij dat ik in mijn eigen bed lig.

Jans

Juni 2022