Eerder vanavond werd Amical U14-2 kampioen. Heet van de naald schreef Marieke, coach van de kampioenen, onderstaand verslag.

De dag begon vroeg, om 5 uur wakker en niet meer kunnen slapen, de hele dag zo’n gevoel van spanning en hoe verder de dag vorderde hoe meer zenuwen! Zo zal de dag niet alleen voor mij zijn verlopen maar ook voor de 11 spelers uit mijn team, vanavond is de avond. De laatste wedstrijd van dit seizoen, de nummer 1 tegen de nummer 2, gelijk aantal punten en dus is de winnaar van de wedstrijd kampioen!
De spelers zijn erop gebrand om te winnen, helemaal omdat ze het gevoel hebben dat ze bij de uitwedstrijd tekort is gedaan. Omdat we in eerste instantie onze vaste scheidsrechter niet mochten inplannen en later weer wel. Gelukkig wilden Sahajo en Niels deze spannende wedstrijd wel begeleiden naar een eerlijk eind. Langzaam stroomt iedereen de hal binnen, met publiek voor beide teams. Het is lang geleden dat ik het zo vol heb gezien op de tribunes.
Zoals meestal moet het team aan het begin van het eerste kwart even wakker worden en dan blijkt ook hoe zenuwachtig ze zijn, het is zoeken naar ritme; ons geluk: de tegenstander heeft hetzelfde probleem. Het is eigenlijk de hele wedstrijd puntje puntje met af en toe een uitschieter naar een punt of vijf voor een van beide teams. Maar als de tegenstander in het laatste kwart in foutenlast komt kunnen we eindelijk het verschil maken. En onder luid gejuich van al ons publiek en spelers van de andere teams die voor en na hun eigen training ons komen aanmoedigen slepen we de overwinning binnen!
Eindstand 39-33, Amical U14-2 kampioen!
Wat ben ik trots op dit geweldige team, Bryan en Carice die als guard onmisbaar waren, Luuk B., Sara en Sven die in de defence maar bleven gaan en nooit moe leken, Luuk S. die als het moet het verschil gewoon maakt, Renske die altijd precies doet wat je van haar vraagt, in het veld, Danique en Yade die allebei pas dit seizoen begonnen en het super deden in de soms fysieke wedstrijden, Tijmen de topscorer en Daan die zijn rol als aanvoerder met verve vervulde!
En voor mij rest als coach nu nog het Amicaltoernooi! Het is mooi geweest, zoals men zegt: Je moet stoppen op het hoogtepunt en dat is gelukt!

Marieke, coach Amical U14-2