Het appje dat zaterdag om kwart over vijf binnen kwam was absoluut verrassend. Arnhem Eagles-Amical : 57-61.
Hoewel de mannen bijna elke wedstrijd goed meedoen en ook regelmatig een voorsprong hebben tot in het vierde kwart, lukte het tot nu toe maar 1 keer om de winst ook daadwerkelijk binnen te slepen. Dat dat in een uitwedstrijd tegen de koploper dan wel lukt, is een berichtje op deze plek meer dan waard.

Het scoreverloop bekijkend, kan alleen maar de conclusie zijn dat we een spannende pot gemist hebben. Amical met een snelle voorsprong van 6 punten na de openingsdriepunter van Jan, daarna 3 punten achter komen, opnieuw acht punten voor in het tweede kwart, maar bij rust 27-30. Jur was blijkbaar hot en had er toen al 18 in liggen.
Die rol werd in de tweede helft overgenomen door Matthijs, te beginnen met twee driepunters. De voorsprong liep op tot 14 punten, maar daar waren eind derde kwart maar 4 meer van over. In het laatste kwart kwamen de teams om de beurt op een puntje voorsprong, maar nu wist Amical aan het eind wel door te drukken met belangrijke scores van topscorer Matthijs. Zijn 23 punten waren net 1 meer dan de 22 van Jur. Ook Jan zat met 10 in de dubbele cijfers.

En nu maar hopen dat we komende vrijdag 8 april tegen Woodpeckers ook zo’n wedstrijd gaan zien