Het is nog behelpen. Er mag nog heel veel niet.
Je mag niet zomaar naar binnen lopen, niet zomaar op de tribune bij elkaar gaan zitten en al helemaal niet zomaar aan de bar kruipen.
Maar er wordt weer gebasketbald in het eerste weekend dat het weer is toegestaan en meteen weer wedstrijden zijn ingepland, in de hoop dat er nog een paar competities zijn af te ronden voor de zomervakantie. Het zou voor het eerst in twee jaar zijn.

Twee wedstrijdjes zijn er de eerste avond in de Diekmanhal, twee X14-teams mogen als eersten. Omdat we als vereniging de regels moeten en willen volgen, sta ik weer bij de deur om coronatoegangsbewijzen te controleren. En mensen uitleg te geven over mondkapjes en afstand houden. Iedereen is heel bereidwillig, dus geen vervelende dingen. Mensen zijn blij dat er weer gespeeld kan worden, dan nemen ze dat blijkbaar maar voor lief.
Als de wedstrijden eenmaal begonnen zijn en er niemand meer binnenkomt, ga ik ook op de tribune zitten. Op het veld ziet het eruit alsof het nooit anders is geweest. Spelers rennen, vliegen, dribbelen en passen, coaches staan langs de lijn aanwijzingen te roepen, scheidsrechters fluiten en leggen uit, de tafels zijn weer bezet met bekende gezichten en publiek op de tribune moedigt enthousiast aan en houdt zich best goed aan de regels.
Ik kan helaas niet tot het eind blijven. Vrienden die heel lang de boot afgehouden hebben om te borrelen, hebben de stoute schoenen aangetrokken en ons voor vanavond uitgenodigd. Ook dat kan weer.

Als ik na het eerste kwart vertrek, is het bij beide wedstrijden spannend. Het X14.1 team staat 4 puntjes achter tegen de meisjes van Jolly Jumpers en X14.2 staat met 11-8 voor tegen Jugglers.

Op de terugweg fiets ik over de Oude Markt, en wat is het daar gezellig druk. Ik maak een paar sfeerfotootjes van gezellige, volle terrassen onder feestelijk verlichte gevels en de het hele jaar rond met kerstlampjes versierde bomen. Iets verderop kom ik een paar roemruchte Amicallers tegen die op weg zijn naar, naar mijn gevoel, niet het eerste café. Ik kan helaas niet aansluiten, maar heb gelukkig een goed alternatief.

Zo bubbelt en borrelt er toch weer wat. We worden weer een beetje wakker.

En die X-14 teams? Allebei dik gewonnen.

Jans

Januari 2022