Vanaf de sprongbal was het een echte wedstrijd tegen Trajanum. De eerste minuten hadden beide teams nog wat moeite om de basket te vinden, maar na driepunters van beide kanten ging de wedstrijd los. Waar het in de begin minuten gelijk op ging, sloeg Amical begin tweede kwart een gat van 8 punten. De 24-16 tussenstand werd door Trajanum al snel omgezet naar een 24-26 voorsprong. Vanaf dat moment bleef het gat tot de rust altijd kleiner dan 2, tot het moment dat Trajanum de laatste minuten voor de rust nog een 0-8 run kon maken en met 5 punten voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. In het derde kwart gingen beide teams verder met hoog tempo basketbal. Amical moest het meer van de fast-breaks hebben waar Trajanum van achter de driepuntslijn het netje wat vaker lieten bewegen. Bij een beginstand van 59-58 in het vierde kwart kreeg Amical moeite met het benutten van de kansen. De studentenkwamen 3 minuten voor het einde op een 8 punten voorsprong, maar Amical kon nog 1 keer aanzetten en knokte zich terug tot 4 punten. Na een driepunter van de guard van Trajanum met nog minder dan anderhalve minuut op de klok was het gedaan met het laatste offensief van Amical. De gasten gingen met een 75-82 overwinning terug naar Nijmegen.

Volgende week speelt Amical haar derde wedstrijd in Ede. Een week later zijn de heren vrij en op 22 oktober komen de heren van S.B.U op bezoek.
Tijd: 21:00; plaats Diekmanhal. Genoteerd.