We zijn niet alleen.
Ik bedoel dat er meer zijn die Amical heten. Ook heel veel Amicale, maar dat telt niet.

Googelend op ‘Amical logo’ gaat er een wereld voor me open. Het eerste wat me echt opvalt is een wallpaper ontworpen door Kiorrik op Deviant Art.com. Maakt je toch nieuwsgierig omdat er gesproken wordt over ‘wallpaper I made for members of our basketballclub Amical’.  Beetje doorzoekend ontdek ik dat dit gemaakt is door Dirk van Boxtel. Die Dirk.

Maar er zijn ook reisorganisaties met onze naam. Zo is er een reisbureau Amical in Agadir, waar je prachtige reizen door Marokko kunt boeken, of naar Mekka. Waarschijnlijk nu even niet.
Of wat te denken van een internationaal Amical Consortium. Wereldverbeteraars in 20 landen over de hele aardbol. En er is ook elk jaar een congres Amical. In 2020 georganiseerd door de Amerikaanse Universiteit in Koeweit.
Zo kan ik nog wel even doorgaan:  Amical Photography in Pretoria, Zuid-Afrika. Geen gekke dingen, mooie foto’s van Freek du Toit op keurige site; zelfs op het hoofdstuk ‘boudoir photography’ is niks aan te merken. Een Footballclub FC Amical in Zwitserland, Amical Home Health Care in Virgina, USA, een hotel in Wuppertal, restaurant Amical aan 229 East Front Street in Traverse City, Michigan, USA, waar je op dit moment helaas alleen afhaalmaaltijden kunt krijgen. Amical Veterinary Centre, een dierenkliniek dus, ergens in de buurt van Cambridge in Engeland, een designstudio in Pune, India. Het houdt niet op, het begint dwangmatig te worden. Een cultureel centrum in Grenada, een schoonheidssalon op Malta. Ik draai door, ik moet ermee stoppen.

Snel nog even terug naar het mooiste en meest toepasselijke in deze tijden van thuiszitten en alleen maar coffee-to-go kunnen halen. Dat zijn de strak ontworpen koffiebekers, menukaarten en nog veel meer voor een hip café Amical in Thessaloniki. Al lijkt het erop dat het café later Amicale is gaan heten. Beetje jammer natuurlijk. Maar mochten we nog een keer koffiebekers nodig hebben….

Ik weet het: er zijn leukere dingen te doen op vrijdagavond dan het internet doorzoeken op de zoekterm “Amical logo’. Zoals op vrijdagavond een paar wedstrijdjes kijken in de Diekmanhal. Maar dat zit er even niet in. Ik heb ook geen idee meer waarom ik hieraan begonnen was. En dan levert het ook nog zo’n onzin-blog op.

Maar toch mooie koffiebekertjes.

Jans

November 2020