Site-kick

Dronrijp-Jubbega en de basketball nl-app

29-9-2017 - -

Als ik denk aan uitslagenservice, dan denk ik vooral aan de voetbaluitslagen zoals ik die vroeger in Drenthe hoorde.

Dat zat zo. We hadden een beetje een vreemd huishouden. Niet alleen mijn opa woonde bij ons in, maar ook het zusje van mijn vader, die qua leeftijd ergens tussen mijn ouders en ons in zat. Toen zij ging trouwen, was er in het na-oorlogse Nederland sprake van ernstige woningnood, en zo kwam ook haar verse man bij ons in wonen. We kenden hem wel, hij woonde maar 2 km verderop langs het kanaal, en hij kon goed voetballen. Eigenlijk wel heel goed, want hij schopte het tot het Nederlands amateurelftal.

Als je in die tijd wilde weten wat de andere teams in de competitie hadden gemaakt had je geen sociale media en zelfs teletekst moest nog worden uitgevonden. Voor de voetbaluitslagen had je alleen de radio, dus luisterde je ’s avonds naar Henk Kok op Radio Noord. Om 18.40 uur zat iedereen met zijn kaken stijf op elkaar te luisteren hoe Henk de uitslagen van alle wedstrijden zat voor te lezen. O wee als er een speld viel.

‘Uitslagen 1e klasse C: KSC – Muntendam 2-0, SVBO – Alcides 1-3, WVV – Germanicus 0-0 enz enz’.

Maar oom had een brede interesse en was niet tevreden met alleen de uitslagen van zijn eigen klasse, hij moest alles horen, tot de vaagste clubs uit Friesland aan toe. ‘Dronrijp-Jubbega 14-1’.
Zo zaten we dan 20 minuten zwijgend bij elkaar. Dat alle wedstrijden op 0-0 eindigden was statistisch waarschijnlijk een kans van 1 op 83 miljoen, en dat gebeurde dus nooit.

Bij het begin van deze competitie konden we de basketball.nl app installeren. Super hoe je meteen na sluiten van de wedstrijd op je telefoon de einduitslag ontvangt van alle teams die je maar wilt weten.
Dat ging heel mooi de eerste competitie-avond. Genietend aan de bar van de eerste pilsjes van het nieuwe seizoen stroomden de uitslagen van Amicalteams binnen. Alles ging perfect.

Een week later gebeurde het wonder. In een sport waarin de kans op 0-0 miljoenen keren kleiner is dan in het voetbal, bleken alle wedstrijden op één avond geëindigd in 0-0. Ik had het vroeger voor Radio Noord nooit horen gebeuren, dus ik was wat verbaasd. 

Als dat vanavond weer gebeurt moet er iets mis zijn met de app.
Dat kan bijna niet anders 

Jans
Sept 2017

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven. Klik hier om in te loggen.